VR syyttää muita junien myöhästelyistä: ”Ratojen kunto ja ylläpito”

Matkailu · Terhi Piiroinen

Lähes puolet kaukojunien myöhästymisistä ja yli puolet lähiliikenteen viivästyksistä junaliikenteessä johtuu rataverkon huonosta kunnosta tai rataverkon ylläpidosta johtuvista syistä. VR:n mukaan raideliikenteen täsmällisyyttä ja luotettavuutta parannettaisiin nopeasti kohdistamalla korjaustoimet noin 50 kohteeseen.

– Koronakriisin jälkeen asiakkaat on houkuteltava takaisin juniin. Meidän vastuullamme VR:ssä on panostaa kaikkemme asiakaskokemuksen parantamiseen. Jokainen myöhästyminen on liikaa ja jokainen myöhästyminen esimerkiksi työpaikan palaverista aiheuttaa matkustajalle mielipahaa ja tuottaa yritykselle ja kansantaloudelle tappiota, sanoo VR Groupin toimitusjohtaja Lauri Sipponen.

Kustannus olisi arviolta 60 miljoonaa euroa. VR toivoo hallituksen kiinnittävän huomiota rataverkon kunnostustarpeisiin budjettiriihessä. Tavoitteena on lisätä joukkoliikenteen ja junamatkustamisen suosiota.