Google muisti edesmennyttä Aviciita tämän syntymäpäivänä – näyttävä kunnianosoitus

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ruotsalainen EDM-tähti Avicii, oikealta nimeltään Tim Bergling, menehtyi huhtikuussa 2018. Maailmanlaajuisesti arvostettu musiikkituottaja ja DJ olisi täyttänyt tänä vuonna 8. syyskuuta 32 vuotta.

Google osoitti kunniaa Aviciille näyttävällä tavalla. Tähden syntymäpäivänä Googlen etusivulla näkyimuusikkoa esittävä animoitu Google Doodle -piirros. Kuvan klikkaaminen johti Googlen julkaisemaan tribuuttivideoon, jossa tähteä muistettiin animaation voimin hänen Wake Me Up -kappaleensa soidessa taustalla.

Googlella on aika-ajoin tapana julkaista vastaavanlaisia Google Doodles -tempauksia aloitussivullaan. Niissä Googlen logo saa uuden ilmeen päivään liittyvän teeman mukaisesti. Esimerkiksi Pac-Man -pelin 30. vuotisjuhlapäivänä logoa pystyi pelaamaan alkuperäisen Pac-Manin tavoin.