Poika muumioi kuolleen äitinsä – huijasi eläkerahat itselleen

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Poliisi on paljastanut erikoisen rikoksen Itävallassa. Viranomaiset olivat löytäneet 66-vuotiaan miehen kellarista hänen äitinsä muumioituneen ruumiin. Mies peitteli 89-vuotiaan äitinsä kuolemaa, jotta pystyi edelleen nostamaan naisen ansaitsemaa eläkettä.

Dementiaa sairastanut äiti kuoli vuoden 2020 kesäkuussa. Hänen poikansa oli peittänyt ruumiin jääpaloilla, sen jälkeen käärinliinoilla ja lopulta upottanut kissanhiekkaan. Ruumis muumoitui.

Tapaus tuli ilmi, kun eläkettä Innsbruckin lähellä sijaitsevaan kotiin tuomassa ollut postinkantaja vaati nähdä edunsaajan ennen kuoren ojentamista. Miehen kieltäytyessä päätti postinkantaja ilmoittaa asiasta viranomaisille. Mies sai huijattua yhteensä 50.000 euroa ja häntä epäillään petoksesta sekä hautarauhan rikkomisesta, Itävallan yleisradioyhtiö ORF kertoo.