Yleisradion suosikkiohjelma lopetetaan kokonaan – taustalla #punkstoo-kohu

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

YleX-radiokanavalla esitetty Uuden musiikin rockshow lopetetaan. Ohjelmaan on viitattu Instagramin Punkstoo-tiliin liittyvissä keskusteluissa. Tilalle tulee uusi radio-ohjelma.

– Uuden musiikin rockshow ei jatku YleX:llä. Heinäkuussa tauolle jääneen ohjelman toimittaja Teppo Vapaus vetäytyy ohjelmasta. YleX tiedottaa tilalle tulevasta ohjelmasta myöhemmin, kerrotaan kanavan Instagram-tilillä.

Taustalla on Pukstoo-tilillä jaetut anonyymit kokemukset punkpiireissä tapahtuneista ahdistelutapauksista, väkivallasta ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Osa paljasti joutuneensa raiskatuksi esimerkiksi illanvieton jälkeen. Päihteet liittyivät olennaisesti useaan paljastukseen, mutta mukana oli myös ikäviä kokemuksia pidemmistä seurustelusuhteista.