Nauti lämmöstä nyt! Ensi viikolla tulossa jopa lumisateita

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tällä viikolla Suomessa on päästy nauttimaan vuodenaikaan nähden lämpimistäkin keleistä. Paikoitellen lämpötilat ovat kohonneet jopa yli 20 asteen. Viikonlopuksi Suomea lähestyy sadealue, ja ensi viikolla sää viilenee.

Forecan mukaan Suomen itäpuolelle liikkuu ensi viikon alussa matalapaine. Se saattaa aiheuttaa myrskypuuskia Keski- ja Pohjois-Suomessa. Pohjoisessa saatetaan nähdä jo lunta.

– On mahdollista, että ensilumi tulisi laajemminkin johonkin päin pohjoista, jos tilanne kylmenee kunnolla. Tämän hetken ennusteissa tiistain vastaisena yönä sateet näyttävät osin lumelta ja rännältä Etelä- ja Keski-Lapissa sekä Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa ja Koillismaalla. Päivisin on kuitenkin lämpöasteita, joten lumi ei pysy pitkään maassa, meteorologi Markus Mäntykannas kertoo Forecan blogissa.

Lämpötilat ovat tiistaista eteenpäin Etelässä 10 ssteen paikkeilla, pohjoisempana voidaan odottaa yöpakkasia ja hallaa. Loppuviikosta lämpötilat jäävät pääosin alle 10 asteen, mitä Mäntykannas kuvailee vuodenaikaan nähden kylmäksi.