IL: Kuhmoisissa liikkuu dyykkaava karhu – tonkii roskiksia ja komposteja

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pirkanmaan Kuhmoinen on etenkin kesäaikaan suosittu kotimaan matkailun kohde. Nyt kunnassa on ilmennyt jokseenkin yllättävä ongelma. Kuhmoisissa liikkuu dyykkauksen makuun päässyt karhu.

Kuhmoisten riistanhotoyhdistyksen toiminnanohjaaja Kari Laatikainen kertoo Iltalehdelle Kuhmoisten alueella liikkuvan parhaillaan 3-4 karhua.Yksi niistä on liikkunut usein taajama-alueella. Se on erikoistunut tonkimaan roskiksia ja komposteja ruoan toivossa sekä syömään puista tippuneita omenoita.

Laatikaisen mukaan karhusta ei ole ollut uhkaa ihmisille, ja eläin vaikuttaa pysyttelevän katseilta piilossa. Hätistysyrityksistä huolimatta se ei ole kuitenkaan suostunut poistumaan lopullisesti taajama-alueelta. Sisä-Suomen poliisin komisario Petri Kollasen mukaan dyykkarikarhua yritetään vielä karkottaa alueelta, mutta mikäli se ei toimi, saatetaan eläin joutua lopettamaan.