Hovin seksiskandaali paisuu – nyt Prinssi Andrew palkkasi Hollywoodista tutun lakimiehen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Brittien Prinssi Andrew erotettiin viime vuonna hovista seksiskandaalin tultua julkisuuteen. Jälkiä yritettiin peitellä paljastuksen jälkeen huonolla onnella, eikä myöskään miehen pitämä mykkäkoulu toiminut. Prinssi Charlesin veli ja kuningatar Elisabetin nuorin poika sai syytteen seksuaalirikoksista.

Nyt prinssi Andrew on palkannut avukseen Hollywoodista tutun asianajajan Andrew Brettlerin, jonka mukaan koko oikeusjuttu on lainvastainen. Miestä seksuaalirikoksista syyttävä Virginia Giuffre on hänen mukaansa tehnyt sopimuksen miljardööri Jeffrey Epsteinin kanssa vuonna 2009, ja siinä on nimenomaan määritelty Yorkin herttuan, eli prinssi Andrew’n vapauttaminen kaikesta vastuusta asiaan liittyen. Brettler on myös jyrähtänyt, että oikeudenkäynti-ilmoitus on ollut lainvastainen, eikä sitä toimitettu hänen päämiehelleen asianmukaisesti.

– Mielestämme tämä on perusteeton ja mahdollisesti jopa lainvastainen juttu, Brettler perusteli tuomarille BBC:n mukaan.

Prinssi Andrew’n lakimies on tunnettu Hollywoodissa. Hän on edustanut muitakin seksuaalirikoksista epäiltyjä julkkiksia. Virginia Giuffre oli alaikäinen harrastaessaan ensimmäisen kerran seksiä kuningatar Elisabetin pojan kanssa. Giuffre tapasi prinssi Andrew’n vielä kaksi kertaa myöhemmin. Kaksikosta on levinnyt valokuva todisteena.