Poliisin Operaatio Casanova paljasti romanssihuijariliigan – rikolliset huijasivat miljoonia euroja

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Giacomo Girolamo Casanova oli 1700-luvulla elänyt italialaismies, joka tunnettiin etenkin hänen naisseikkailuistaan. Nykyisin naistenmiehistä käytetään yleisesti nimitystä casanova. Italiassa on toteutettu laaja poliisioperaatio, jossa on paljastettu naisia vuosien ajan huijannut rikollisliiga.

Operaatio Casanova huipentui äskettäin 19 nigerialaisen ja italiaisen epäillyn pidätykseen. Romanssihuijaus paljasti, että rikollisjengi oli tehtaillut rikoksia 22 eri maahan. He olivat esittäneet lentäjiä, sotilaita, merikapteeneja ja kansainvälisiä poliiseja. Todellisuudessa he halusivat vain huijata naisilta rahaa. He onnistuivatkin siinä, sillä omaisuutta on takavarikoitu yhteensä 1,4 miljoonan euron edestä.

Italian poliisi kertoo, että pelkästään yksi uhri oli antanut unelmiensa rakastetulle 1,3 miljoonaa euroa. Naisille oli luvattu kuuta taivaalta. He eivät koskaan päässeet tapaamaan rakastettujaan kasvotusten. Osa naisista menetti kaiken heidän vuokseen, BBC uutisoi. Italian poliisin julkaiseman materiaalin mukaan jengillä on ollut uhreja myös Suomessa.