Kuinka toipua burnoutista? Tämä nainen muutti erämaahan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Bloggaaja-kirjoittaja Monni Himari jätti kaiken taakseen ja muutti vuodeksi Pohjois-Norjaan pieneen hirsimökkiin, jossa arjen luksusta oli olla käyttämättä herätyskelloa. Vuonon varrelta hän löysi rauhan, rakkauden – ja itsensä.

Himari kirjoitti Suomen palkituinta matkailublogia Kaukokaipuuta, reissasi Kaukasian Georgiasta Pohjolan valassafareille ja kävi kotona vain purkamassa ja pakkaamassa laukkunsa. Sitten hänen oli pakko pysähtyä. Himari vietti vuoden Pohjois-Norjassa, opetteli omavaraisuutta ja tutustui uudelleen itseensä

– Tuo vuosi opetti paljon: Rakastamaan, vihaamaan, sietämään, ennen kaikkea ymmärtämään ja lopulta sopeutumaan. Kohtaamaan itseni. Vuodenkierron kokeminen Gisløyalla valotti minulle aivan uudenlaisia piirteitä pohjolan luonnosta, jotka kulkevat tämän kirjan mukana eletyissä hetkissä ja valokuvissa, Himari kertoo ja julkaisi kokemuksistaan myöhemmin syksyllä ilmestyvän Vaella, kalasta, rakasta – Omaa polkua etsimässä -teoksen.