Helsingin räjähdyksen sijainti selvillä – rakettiaskartelija syyllinen?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Helsingissä kuultiin lauantai-iltana hieman ennen puoltayötä voimakas pamaus. Tapaus on herättänyt runsaasti huomiota mediassa, sillä sen aiheuttaja on edelleen mysteeri.

Tähtitieteellisen yhdistyksen Ursan mukaan räjähdyksen sijainti on onnistuttu selvittämään. Ursan tulipallotyöryhmän Jaakko Visuri paikansi pamauksen sijainnin seismologian laitoksen mittausdatan avulla tehdyllä mallinnuksella. Äänen aiheuttajaksi epäiltiin meteoria, mutta taustalla vaikuttaa todennäköisemmin olleen maanläheisempi ja laittomissa puuhissa ollut taho.

– Alue on Pasilan ratapihan lähellä. Se sopisi hyvin kuvaan kaupunkilaisesta rakettiaskartelijasta, jolla on 300 metriin nouseva tuunattu raketti. Ei yllätä yhtään, ettei kukaan ole ilmoittautunut, Visuri kuvailee tiedotteessa.

Myös Väyläviraston on paljastettu perehtyneen hämmennystä herättäneeseen pamaukseen. Väyläviraston kunnossapito-osaston johtaja Magnus Nygård kuitenkin kertoi Ylelle, ettei ratainfrassa tai kameroissa ilmennyt mitään asiaan liittyvää. Asia ei aiheuta Väylävirastolle enää jatkotoimia.