Nyt meni läheltä! Poliisiauto oli törmätä hirveen hälytysajossa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Itä-Suomen poliisilaitos on julkaissut Facebookiin videon, jolla nähdään läheltä piti -tilanne. Hälytysajossa olleen poliisiauton eteen juoksee yllättäen hirvi. Eläin ennätti auton alta pois täpärästi.

– Varo! Hirveä tilanne liikenteessä! Poliisipartio oli ajamassa hälytystehtävälle niin sanotusti AA:na eli pillit päällä. Onneksi vauhtia oli maltillisesti se sata eikä enemmän. Video kuvattiin kännykkäkameralla poliisiauton näytöltä jälkikäteen, kun tehtävä oli suoritettu, videon kuvauksessa kirjoitetaan.

Poliisin mukaan on onni, että partio pääsi tehtävälle auttamaan ihmisiä, eikä matka keskeytynyt hirvikolariin. Poliisi muistuttaa, että jarrutusmatka puolittuu jos nopeudesta pudottaa 15 km/h pois. Viranomaiset saavat ajaa hälytysajossa maltillisesti ylinopeutta tarpeen vaatiessa ja keliolosuhteiden salliessa. Katso video tästä.

https://www.facebook.com/watch/?v=552422166067814