Poliisi: Yhden liikennemerkin merkitys jää tajuamatta monilta autoililijoilta – johtanut oikaisuvaatimuksiin

Autot · Tim Isokivi

Taajama-alueelle saapumisesta ilmoittavassa liikennemerkissä on merkitys, jota monet autoilijat eivät tunnu tietävän. Poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja Dennis Pastersteinin mukaan se on johtanut useisiin ylinopeustapauksiin ja niihin liittyviin oikaisuvaatimuksiin.

Taajamamerkkinäkin tunnettu liikennemerkki E22:n tarkoituksena ei ole ainoastaan viestiä, että autoilija on saapunut taajama-alueelle. Se tarkoittaa myös nopeusrajoituksen olevan 50 kilometriä tunnissa.

– Harmillisen paljon tulee automaattivalvonnan ylinopeustapauksista oikaisuvaatimuksia sen vuoksi, että kuljettaja ei tunne taajamamerkkiin liittyvää 50 km/h nopeusrajoitusta, Pasterstein twiittasi.

Pasterstein jakoi kuvan tyyppiesimerkistä, jossa nopeusrajoitusta on laskettu porrastetusti. Siinä nopeutta on rajoitettu liikennemerkillä ensin 60 kilometrin tuntivauhtiin. Jonkin matkan päässä nopeusrajoitusmerkistä sijaitsee taajamamerkki, joka viittaa nopeusrajoituksen laskevan vielä 50 kilometrin tuntinopeuteen.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.