Kroatialaiselta saarelta löytyi mysteerinainen – ei muista edes omaa nimeään

Ohhoh! · Tim Isokivi

Viranomaiset ovat löytäneet kroatialaiselta saarelta hyvää englantia puhuvan naisen, joka ei muista nimeään tai sitä, mistä hän on tullut. Nainen on noin 60-vuotias, 165 senttiä pitkä, vaaleahiuksinen ja sinisilmäinen. Adrianmerellä sijaitsevan Krk-saaren syrjäisellä rantakivellä istuneen naisen huomasi ohi ajanut veneilijä.

Koska nainen näytti olevan loukkaantunut, ilmoitti veneilijä asiasta poliisille. Aliravittu, nestehukasta kärsinyt ja kasvoiltaan ruhjeilla ollut nainen kiidätettiin viranomaisten toimesta Rijekassa sijaitsevaan sairaalaan. Naisen mukaan hän ei muista nimeään tai sitä, kuinka hän saapui Krk-saarelle, eikä kukaan muukaan ole toistaiseksi tunnistanut häntä. Katso kuva naisesta tästä.

Naisella ei ollut mukanaan henkilöpapereita tai kännykkää, eikä löytöpaikan käheisyydestä löydetty esimerkiksi autoa. Löytöpaikan maastoa kuvaillaan CNN-uutissivuston mukaan niin haastavaksi, että sinne pääseminen kävellen tai meren kautta on paikoin miltei mahdotonta.

Adrianmeren saarista toiseksi suurin Krk on suosittu turistikohde. Paikallisten viranomaisten tavoitteena on The Sun -lehden mukaan yrittää etsiä naista kansainvälisistä tietokannoista hänen kuvansa ja tekoälyn avulla.