Donald Trump haastoi veljentyttärensä oikeuteen – vaatii jättikorvauksia artikkelista

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen entinen presidentti Donald Trump on nostanut kanteen veljentytärtään ja The New York Times -lehteä vastaan. Taustalla on lehden vuonna 2018 julkaisema paljastusartikkeli Trumpin perheen veroihin liittyvistä tiedoista.

Kanteessa Donald Trump syyttää Mary Trumpia ja perheen sisäisen sovintosopimuksen rikkomisesta. Trumpin mukaan hän kärsi artikkelin vuoksi merkittävistä taloudellisista vahingoista. Trump vaatii veljentyttäreltä ja New York Timesiltä 100 miljoonan dollarin eli noin 85 miljoonan euron korvauksia.

Lehden vuonna 2018 julkaiseman artikkelin mukaan Donald Trump sai isältään noin 400 miljoonan dollarin edestä rahaa esimerkiksi veronkierron avulla. Paljastusjuttu palkittiin myöhemmin Pulitzer-palkinnolla. Mary Trump on sittemmin julkaissut kannetta koskevan tiedotteen, jossa hän ei säästellyt sanoja kritisoidessaan setäänsä.

– Mielestäni hän on yksi v*tun luuseri, joka yrittää tavoitella omaa etuaan kaikin keinoin. Kyse on silkasta epätoivosta. Seinät kaatuvat hänen päälleen ja hän tekee mitä tahansa pelastaakseen oman nahkansa, Mary Trump tylytti The Daily Beast -lehden mukaan.