Poliisi jakoi autoilijoille 800 sakkoa turvavyön takia

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Poliisi järjesti hiljattain valtakunnallisen teemavalvonnan, jossa tarkkailtiin muun muassa turvavöiden ja kännyköiden käyttöä ajon aikana. 16. – 22. syyskuuta suoritetun valvonnan aikana liikennevirhemaksuja annettiin yli 1 400 tien päällä liikkuneelle. Liikenteeseen soveltumattomia ajoneuvoja tavattiin 77 kappaletta.

Turvavyön käyttöön liittyvistä rikkomuksista ainnettiin peräti 838 liikennevirhemaksua. 601 kuljettajaa sai puolestaan liikennevirhemaksun esimerkiksi matkapuhelimen käytöstä ajon aikana. Lisäksi sakkoja annettiin suojatiesääntöjen, liikennevalojen ja stop-merkin laiminöyönnistä sekä suojakypärärikkomuksista.

– Turvavyön käyttö pelastaa ihmishenkiä kolaritilanteessa, eikä kukaan meistä voi olla varma, ettei siihen tilanteeseen joutuisi joko omasta syystään tai toisten virhearvioinneista johtuen, kertoo poliisitarkastaja Heikki Kallio tiedotteessa.

– Jos puhelinta käytetään ajon aikana, sitä saa käyttää vain hands free -laitteilla eikä viestintälaitetta saa pitää kädessään, muistuttaa Kallio.