Poliiseja epäillään pahoinpitelystä viime vuoden Elokapina-mielenilmauksessa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Poliisin voimankäyttöön Elokapinan syksyn 2020 mielenosoituksen yhteydessä liittyvät rikosepäilyt ovat siirtyneet syyteharkintaan. Rikosepäilyjen taustalla on tapaus, jossa poliisi suihkutti OC-pippurisumutetta mielenosoittajia vastaan.

Elokapinan 3. lokakuuta 2020 järjestetyssä mielenosoituksessa poliisi käytti Helsingin Kaisaniemenkadulla olleisiin mielenosoittajiin kaasusumutetta. Tapaus herätti runsaasti keskustelua niin sosiaalisessa mediassa kuin perinteisessäkin mediassa. Poliisihallitus perusteli voimakeinon käyttöä sillä, että mielenosoittajat olivat sulkeneet ajoradan.

Esitutkinassa on kuultu kuutta rikoksesta epäiltyä poliisia. Epäillyt rikokset ovat virkavelvollisuuden rikkominen ja pahoinpitely. Rikoksesta epäillyt poliisit olivat tilanteessa voimakeinon käyttäjiä tai antaneet siihen määräyksen.