Mahdoton tapahtui: Facebook ja Instagram kaatuneet

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suosituin sosiaalinen media Facebook ja saman yhtiön omistama ja niin ikään huippusuosittu Instagram ovat kaatuneet. Molemmat palvelut ovat parhaillaan ainakin osalta käyttäjistä tavoittamattomissa.

Facebookin ongelmat ilmenevät Suomessa ainakin siten, että syötettä päivitettäessä se ei lataudu ja hetken kuluttua tulee virheilmoitus syötteen päivityksen epäonnistumisesta.

Somejättien tekninen vika on massiivista mittaluokkaa, sillä näillä palveluilla on yhteenlaskettuna maailmanlaajuisesti miljardeja käyttäjiä päivittäin. Monet käyttävät palveluja myös työhön liittyvissä asioissa ja yhteydenpidossa, joten katkoksen vaikutukset ovat laajat.

Ongelmien syystä ei ole vielä tietoa. Ongelmat alkoivat tänään noin kello 19.00 Suomen aikaa, joten katkos on kestänyt jo puolitoista tuntia. Se on harvinaisen pitkä aika globaalisti merkittävälle verkkopalvelulle.