Kajaanissa houkuteltiin ämpäreillä koronarokotuksiin – osoittautui menestykseksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalaiset tunnetusti rakastavat ilmaisia ämpäreitä niin paljon, että ovat valmiita jonottamaan niitä jopa tuntikausien ajan. Nyt Kajaanissa on keksitty houkutella ihmisiä hakemaan koronarokotteen tarjoamalla heille ämpäreitä.

Kainuun sote kertoi perjantaina Twitterissä jakavansa rokotteen ottajille ilmaisia ämpäreitä viikonloppuna. Lahjoituksena saatuja ämpäreitä oli jaossa tuhat kappaletta. Aikaisemmin rokotteen ottajille on tarjottu Kainuun seudulla esimerkiksi lahjakortteja.

– Äärimmäiset keinot siis nyt käytössä. Jos tämä ei nosta rokotuskattavuutta, mikään ei toimi, Kainuun soten Twitterissä kirjoitettiin.

Ylen mukaan ämpäritempauksesta vaikuttaa olleen hyötyä. Kajaanin Prisman rokotepisteessä annettiin perjantaina ja lauantaina 230 rokoteannosta, kun vielä edellisenä viikonloppuna niitä annettiin 170. Kaunuun soten pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari kuvailee tuoreita lukuja hyvin rohkaiseviksi, olipa syy niihin mikä tahansa.