Judas Priest -kitaristin aortta repesi esiintymislavalla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Klassisen heavy metalin suurnimiin lukeutuvan Judas Priestin kitaristi Richie Faulkner kiidätettiin viime viikolla sairaalaan esiintymislavalta. Yhtye joutui keskeyttämään meneillään olleen Pohjois-Amerikan kiertueensa. Nyt 41-vuotias kitaristi on paljastanut lisää tapahtuneesta.

– Kun katselen Kentuckyn Louder Than Life Festivalissa taltioitua materiaalia, voin nähdä hämmennyksen ja tuskan kasvoillani soittaessani Painkilleriä. Aortani repesi ja verta alkoi vuotamaan rintaontelooni. Lääkäri kutsuu sitä aortan laajentumaksi ja täydelliseksi dissekaatioksi, Faulkner kertoi Blabbermouth-sivustolle.

Faulkner oli onnekas, sillä hänen mukaansa lääkäri kertoi vastaavista sairaskohtauksista kärsivien selviävän harvoin sairaalaan saakka hengissä. Muusikolle suoritettiin 10 ja puoli tuntia kestänyt avosydänleikkaus. Faulkner vitsailee olevansa nyt kirjaimellisesti metallia, sillä viisi osaa hänen rinnastaan korvattiin metallisilla osilla.

Vuonna 2011 Judas Priestin riveihin liittynyt Faulkner pohtii, olisiko hän selvinnyt sairaalaan asti mikäli yhtye olisi sattunut soittamaan festivaaleilla pidemmän setin. Parhaillaan tapahtuneesta toipuvan muusikon mukaan hänellä ei ole aikaisemmin ollut sydänongelmia tai esimerkiksi korkeaa kolesteroliarvoa.