Teksti-TV täyttää tänään 40 vuotta – viikottaisia käyttäjiä yhä 1,2 miljoonaa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yleisradion aloittama Teksti-TV täyttää tänään 40 vuotta. Toimintansa 7. lokakuuta 1981 aloittanut palvelu oli tarkoitettu alun perin huonokuuloisille. Ylen mukaan palvelua käyttää edelleenkin 1,2 miljoonaa suomalaista viikoittain.

– Olen viimeinen, joka tekee enää pelkästään teksti-tv:tä. Tärkeä osa työtäni on prosessinvalvonta, sillä Teksti-tv:n 1600:sta sivusta kaksi kolmasosaa tulee erilaisilla automatiikoilla useasta eri järjestelmästä, ja päivittäisiä sivupäivityksiä on noin 25 000, kertoo 20 vuotta Teksti-TV:n toimittajana työskennellyt Matti Rämö.

Ihmiset toivovat, että teknologian kehittyessä Teksti-TV pysyisi samankaltaisena palveluna, eikä sen ulkonäköä saisi muuttaa. Rämö kertoo Ylelle, että palvelu oli 80-luvulla edellä aikaansa, koska se tiivisti tärkeimmät uutiset lyhyeen muotoon kaikkien luettavaksi omien aikataulujen mukaan.