Poliisi kaipaa yleisövihjeitä Laajasalon henkirikoksesta – kuulitko tai näitkö jotain?

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Helsingin poliisin väkivaltarikostutkinnan viikonloppu oli erittäin vilkas. Esitutkinnassa ovat muun muassa yksityisasunnossa tapahtunut epäilty henkirikos Laajasalossa, ampumistapaus Meri-Rastilassa, tapon yritys Kalliossa ja törkeä pahoinpitely Malmilla.

– Yhä useampiin väkivallantekoihin näyttäisivät liittyvän huumausaineet ja huumausainekauppa. Näistä poliisin tietoon tulevat vain vakavimmat tapaukset. Monesti osapuolet eivät ole kovinkaan halukkaita selvittämään tapahtunutta poliisin kanssa, kertoo rikostarkastaja Jari Koski.

Poliisi tarkasti Laajasalossa Rudolfintiellä sijaitsevan yksityisasunnon sunnuntaina 3. lokakuuta, koska asunnosta oli kuulunut avunhuutoja ja tappelun ääniä. Asunnosta löydettiin mies, jonka epäillään joutuneen henkirikoksen uhriksi.

Poliisi aloitti välittömästi rikoksen tutkinnan, mutta rikoksesta epäillystä ei ole toistaiseksi saatu tarkempia tietoja tai tuntomerkkejä. Naapureilta saatujen tietojen mukaan asunnosta oli kuulunut meteliä sunnuntaiaamuna noin kello 8:30 aikoihin. Poliisi pyytää yleisön havaintoja erityisesti Rudolfintien ja Gunillantien liepeillä kyseiseen aikaan liikkuneista henkilöistä, jotka ovat mahdollisesti käyttäytyneet epäilyttävästi.

Havainnot pyydetään ilmoittamaan ensisijaisesti numeroon 046 922 4651 soittamalla tai Whatsapp-viestillä. Havaintoja voi ilmoittaa myös sähköpostitse vakivaltavihjeet.helsinki@poliisi.fi.