Youtube lopettaa jokavuotisen perinteensä – videoille tyrmäävää palautetta

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Youtubella on ollut tapana julkaista vuoden lopussa video, joka kokoaa yhteen kuluneiden 12 kuukauden trendejä, meemejä, uutisia ja sisällöntuottajia. Vuoden 2020 lopussa Youtube Rewind -videota ei kuitenkaan nähty, eikä tulla näkemään jatkossakaan.

Youtube on vahvistanut päättäneensä lopettaa Youtube Rewind -videot. Youtube kertoo keskittävänsä energiansa juhlistaakseen käyttäjiään ja palvelussa nähtyjä trendejä uudella tavalla. Rewind-videot ovat saaneet etenkin viime vuosina palvelun käyttäjiltä tyrmäävää palautetta.

Esimerkiksi vuoden 2018 video on edelleen palvelun kaikkien aikojen alapeukutuksia kerännyt video. The Verge -sivuston mukaan sisällöntuottajat ovat valittaneet niiden keskittyvän liikaa todellisen Youtube-yhteisön sijaan mainosystävällisiin trendeihin ja tähtiin.

Yhtiön mukaan Rewindin lopettamispäätöksen taustalla ei ole nihkeä palaute. Sen sijaan yhtiö perustelee päätöstä alustan suureksi kasvaneella koolla, jonka vuoksi kaikkia vuoden trendejä ei voida enää mahduttaa muutaman minuutin videoon. Youtube on myös kannustanut sisällöntuottajia luomaan itse omia Rewind-tyylisiä videoitaan.