Cats-musikaalin luoja inhosi elokuvaversiota – hämmentävin seurauksin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yleisöä teatterilavoilla vuosikymmenten ajan ihastuttaneen Cats-musikaalin pohjalta tehty elokuvaversio ilmestyi vuonna 2019. Elokuvasovitus sai kuitenkin yleisesti tyrmistyneen vastaanoton. Elokuvan faniksi ei lukeudu myöskään alkuperäisen musikaalinu luonut Andrew Lloyd Webber.

Andrew Lloyd Webber kuvailee Cats-elokuvaa pieleen menneeksi kaikilta osa-alueilta. 73-vuotiaan säveltäjän mukaan elokuvaversion näkeminen sai hänet ensi kertaa elämässään hankkimaan koiran, havannankoiran pennun.

– Kirjoitin lentoyhtiölle tarvitsevani terapiakoiran jatkuvaa läsnäoloa tunnepohjaisen kärsimyksen vuoksi. Yhtiö kysyi vastauksessaan, voinko todistaa asian. Vastasin: ”kyllä, katsokaa vain mitä Hollywood teki Cats-musikaalilleni”. Sain hyväksyvän vastauksen ja viestin, jossa todettiin ettei lääkärintodistukselle ollut tarvetta, Lloyd Webber paljasti Varietyn haastattelussa.

Lloyd-Webber oli itse mukana elokuvan tuotannossa vastaavan tuottajan roolissa, minkä lisäksi hän kirjoitti siihen uuden kappaleen poptähti Taylor Swiftin kanssa. Cats on parhaillaan katsottavissa suoratoistopalvelu Netflixissä.