Hurja näky: Orava varastoi autoon lähes 160 litraa pähkinöitä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Oravat tunnetusti rakastavat erilaisia pähkinöitä ja siemeniä, joita ne varastoivat sopiviin paikkoihin. Joskus sellaiseksi käy esimerkiksi pihalle pysäköity auto, kuten Pohjois-Amerikassa on saatu huomata pariinkin otteeseen lyhyen ajan sisällä.

Pohjois-Dakotan Fargossa asuva Bill Fischer oli ollut neljän päivän pituisella työmatkalla. Palattuaan kotiin hän avasi Chevrolet Avalanche -autonsa konepellin ja hämmästyi toden teolla. Orava oli kätkenyt autoon 42 gallonan, eli noin 159 litran edestä mustajalopähkinöitä.

Näky Facebookissa esitellyt Fischerin mukaan kyseessä ei ollut ainutlaatuinen tapaus, sillä hän on saanut putsata autoaan pähkinöistä joka syksy satokauden aikaan. Tänä vuonna orava oli kuitenkin ollut ahkerampi kuin koskaan aikaisemmin. Fischer kertoo Washington Post -lehdelle oravan valitsevan pähkinöiden säilytyspaikaksi aina Chevroletin, eivätkä muut lähellä olevat ajoneuvot kelpaa siihen.