Kreetalla oli voimakas maanjäristys – voimakkuudeksi mitattiin 6,3

Matkailu · Terhi Piiroinen

Kreikassa Kreetan saaren itäosassa tapahtui voimakas maanjäristys tänään kello 12:24 alkaen. Voimakkain järistys tapahtui 10 kilometrin syvyydessä ja noin 28 kilometrin päässä saaren itäosasta. Sen jälkeen alueella on ollut lukuisia pienempiä järistyksiä.

Silminnäkijät kuvailivat järistystä massiiviseksi. Talot olivat tärisseet noin 20 sekunnin ajan ja samalla järistys oli synnyttänyt kovia ääniä. Ihmiset juoksivat kaduille järistyksen aikana.

Kreeta on suosittu lomakohde myös suomalaisten keskuudessa. Yksi 6,3 voimakkuuden järistyksen kokeneista kuvailee tämän päiväisen olleen voimakkain, mitä hän on todistanut Kreetalla 14 vuoden ajan asuessaan. Pääjäristyksen jälkeen saarella oli vielä useita jälkijäristyksiä.