Junalippujen myynti moninkertaistui – syyslomat houkuttelevat matkustamaan

Matkailu · Terhi Piiroinen

VR:n matkojen myynti on ollut viime vuoteen verrattuna huomattavasti vilkkaampaa syyslomakaudelle. Viikolle 42 on ostettu matkoja päiväjunien osalta reilu 130 prosenttia ja yöjunien osalta lähes 70 prosenttia enemmän. Suosituin matkustuspäivä on etelän syyslomaviikkoa edeltävä perjantai 15. lokakuuta.

Eniten matkoja on varattu Helsingistä Tampereelle, Ouluun, Turkuun ja Joensuuhun. Myös Lappi kiehtoo lomailijoita. Syyslomalle on saatavilla myös lomalippuja, jotka ovat voimassa tietyn aikaa.

Uutena kokeiluna on yhteistyö Lähitaksin kanssa. Uudellamaalla ja Riihimäellä saa VR:n junalipulla 10 prosentin alennuksen Lähitaksilta, kun taksimatka alkaa tai päättyy lipun lähtö- tai päätepysäkille. VR tekee myös yhteistyötä pääkaupunkiseudun HSL:n, Pirkanmaan Nyssen sekä Kymenlaakson paikallisliikenteen kanssa.