Latistuneen parisuhteen voi parantaa – näin saat sytytettyä intohimon uudestaan

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Parisuhteen intohimo muuttuu vuosien aikana. Alun kuherrusajan jälkeen se saattaa hetkeksi latistua ja taas kasvaa tietyn ajan kuluessa. Jos haluaa palauttaa kiimaisia hetkiä vällyjen väliin oman rakkaansa kanssa, kannattaa satsata yhteiseen kemiaan piirun verran enemmän.

Intohimon palauttaminen ei välttämättä tarvitse kolmen lajin illallisia tai hotellilomia, vaikka ei niistäkään ole haittaa. Sen sijaan kaikki lähtee liikkeelle parisuhteen priorisoimisesta tärkeyslistan kärkipäähän. Työn, harrastusten, perheen ja muiden pakollisten asioiden keskellä on hyvä muistaa se itselleen tärkein aikuinen ihminen, joka on ollut ja tulee myös toivottavasti olemaan vierellä.

Intohimo ruokkii iintohimoa. Mitä enemmän vaikkapa parisuhteessa harrastaa seksiä, sitä enemmän sitä tullaan myös harrastamaan. Yhdessä on vietettävä aikaa muuallakin kuin kotona. Olipa kyse yhteisestä harrastuksesta tai vapaa-ajan vietosta, kannattaa se tehdä oman kumppanin kanssa intohimoa palauttaessaan. Aikaa on löydyttävä rakkaudelle.