Bändipaitojen hintaennätys rikki – Grateful Deadin vintage-paidasta maksettiin yli 15 000 euroa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hyvin säilyneistä vanhoista bändipaidoista voidaan maksaa internetissä suuriakin hintoja. Nyt Yhdysvalloissa on rikottu vintage-rockpaitojen hintaennätys huutokaupatun vaatekappaleen arvon noustua yli 15 000 euroon.

Sotheby’s järjesti taannoin huutokaupan, jossa myytiin psykedeelisen rockin legendoihin kuuluvaan Grateful Dead -yhtyeeseen liittyvää keräilytavaraa. Myynnissä oli muun muassa vuodelta 1967 peräisin olevan bändipaita. Sen uskotaan edustavan yhtä yhtyeen ensimmäisistä bändipaitamalleista.

Hyväkuntoinen keltainen t-paita myytiin lopulta 17 640 dollarin eli noin 15 150 euron hintaan. Myös toinen Grateful Deadin paita huutokaupattiin 15 120 dollarin eli noin 13 000 euron hintaan. Aikaisempi bändipaitojen hintaennätys rikottiin vuonna 2011, jolloin Led Zeppelinin vintage-paita myytiin eBayssa 10 000 dollarilla.