Kohun seuraus: Afrikan tähti -lautapelin myynti räjähti – loppuunmyyty verkkokaupoista

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tällä viikolla ensin sosiaalisessa mediassa ja sittemmin mediassa nousi hämmentävä kohu, jossa saksalaiseksi vaihto-oppilaaksi esittäytynyt somekäyttäjä syytti suosittua Afrikan tähti -peliä sekä hittipelin nappuloiksi pukutuneita opiskelijoita rasistisiksi. Sittemmin on epäilty, että kohu on voinut olla nimimerkki Keijo Kaarisateen parodiaa.

Oli suomalaispeliä kritisoinut vaihto-oppilas oikeasti olemassa tai ei, medioiden ja ennen kaikkea Helsingin yliopiston reaktiot tapahtuneeseen yllättivät monet. Jopa tutkijat olivat valmiita kutsumaan Afrikan tähti -peliä rasistiseksi, vaikka pelin ainoa henkilöhahmo on valkoihoinen roisto. Kohu sai suomalaiset hämmästelemään pelistä syntynyttä kollektiivista mielensäpahoittamista.

Hämmästelyn lisäksi kohu sai suomalaiset huomaamaan, että lapsuuden hittipeli on edelleen olemassa. Afrikan tähti -pelien myynti nimittäin räjähti ja parhaillaan se on loppuunmyyty monista verkkokaupoista ja marketeista. Monin paikoin saatavilla on vain tänä vuonna julkaistua juhlaversiota. Joululahjaksi pelin ehtii kuitenkin vielä hyvin hankkia.