USU: Osa rahan käteisnostoista voi muuttua maksulliseksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Käteisen rahan nostamisesta saattaa joutua lähitulevaisuudessa maksamaan. Uutissuomalaisen mukaan Finnassivalvonta kaavailee muutosta vierasautomaattinostojen hinnoitteluun liittyvästä suosiotuksesta.

Nykyään pankit mahdollistavat asiakkaille keskimäärin neljä maksutonta käteisnostoa kuukaudessa riippumatta siitä, mistä automaatista rahat nostetaan. Mikäli suositus muuttaa, saattavat pankit tehdä niin sanottujen vierasautomaattien käytöstä maksullista.

Vierasautomaatteja ovat esimerkiksi pankeista riippumattoman Nokas-yhtiön Nosto-automaatit. Vierasautomaattien osuus Suomen käteisautomaateista on noin 32 prosenttia. Noin kaksi kolmasosaa automaateista on Automatia Pankkiautomaattien Otto-automaatteja.

Nokas-yhtiö toivoisi nykymallin säilyvän, sillä suosituksen poistuminen tekisi heidän mukaansa markkinatilanteen vierasautomaateille epäsuotuisaksi. Finanssivalvonnan suunnitteleman muutoksen tuastalla ovat EU:N euromaksuasetus ja muutokset Suomen käteisautomaattimarkkinassa.