Alec Baldwinin vahingonlaukaus: Kuvauksissa oli aiemminkin ongelmia aseiden kanssa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltalaisen Rust-elokuvan kuvauksissa tapahtui kohtalokas virhe, kun Hollywood-tähti Alec Baldwin ampui vahingossa 42-vuotiaan kuvaajan Halyna Hutchinsin kuoliaaksi. Aseessa piti olla paukkupatruuna. Kuvausryhmästä on kerrottu, että tuotannossa on ollut vakavia puutteita jo ennen kohtalokasta onnettomuutta.

Alec Baldwin oli ollut lähikuvassa aseen kanssa. Rekvisiittalaukaisun sijaan aseessa oli aito luoti. Kuvauksissa on tapahtunut samanlaisia tilanteita jo aiemmin, mutta kukaan ei ole loukkaantunut luodeista. Ennen Hutchinsin tappavaa vahingonlaukausta Santa Fe County Sheriffin mukaan apulaisohjaaja Dave Halls tarttui yhteen kolmesta liikkuvan kärryn päälle asetetusta aseesta ja ojensi sen Baldwinille. Halls huusi: ”Cold gun”, minkä perusteella aseessa ei olisi pitänyt olla aitoja ammuksia. Hallsista on tehty valituksia aiemmin.

Aseet oli järjestänyt kärryyn tuotannon varustelija, Hannah Gutierrez Reed, joka oli vastuussa myös ampuma-aseista. Myös elokuvan ohjaaja Joel Souza loukkaantui tapaturman yhteydessä. Onnettomuus tapahtui lännenelokuvan kuvauspaikalla Bonanza Creek -maatilalla. Tuotantoryhmä on valittanut epäkohdista kuvauksissa lehdistölle, mutta tuotantoyhtiö Rust Movie Productions kertoo, että heille ei ole tehty yhtäkään virallista valitusta.

Kuvauksissa käytetään aitoja aseita ainoastaan autenttisuuden nimissä, eikä yhdenkään ihmisen tulisi olla tulilinjalla edes kuvaustilanteessa. Turvallisuusjärjestelyt riippuvat usein tuotannon budjetista, Los Angeles Times uutisoi.

– Ei ole sanoja ilmaistakseni järkytystäni ja suruani traagisessa onnettomuudessa, joka vei vaimon, äidin ja syvästi ihaillun kollegamme Halyna Hutchinsin hengen, Baldwin tiedotti ja kertoi tekevänsä yhteistyötä poliisin kanssa, Wall Street Journal kertoo.