Tesla veti automaattiohjauksensa pois – vakavia ongelmia alle vuorokaudessa

Autot Lifestyle · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltalainen sähköautojen valmistaja Tesla Inc veti takaisin autopilottina tunnetun Full Self-Driving (FSD) -betaohjelmistonsa uusimman version alle päivän kuluttua sen julkaisemisesta. Käyttäjät valittivat vakavista ongelmista. Ohjelmisto ilmoitti muun muassa vääriä törmäysvaroituksia.

– On tullut esiin joitakin ongelmia 10.3:ssa, joten palataan väliaikaisesti 10.2:een, toimitusjohtaja Elon Musk sanoi Twitter-viestissä sunnuntaina.

Yhdysvaltalainen liikennevirasto National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) avasi elokuussa virallisen turvatutkimuksen liittyen Teslan autopilottijärjestelmään. Tutkimuksessa on mukana 765.000 amerikkalaista Teslaa. Tutkimus käynnistettiin hätäajoneuvoihin liittyvien törmäysten jälkeen.

Teslaa on maailman suosituin sähköauto. Turun yliopiston taloussosiologian professori Pekka Räsänen muistuttaa Suomen Kuvalehdessä, että sähköauton hankkimisen voi saada näyttämään kerskakuluttamisen sijaan ympäristöteolta, vaikka maailmanlaajuisesti 70-80 prosenttia sähköstä tuotetaan uusiutumattomilla luonnonvaroilla.