Moottoripyöräilijät keulivat poliisiauton ohi – sitten temppuilu päättyi nolosti

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Poliisi on takavarikoinut kahden nuoren moottoripyörän Raaseporissa. Tapahtumat saivat alkunsa nuorten keuliessa moottoripyörillään automaattista liikenteenvalvontaa suorittaneen poliisiauton ohi Tammisaaressa tiistaina 18. lokakuuta.

– Valvonnan aikana poliisiauton ohi ajoi kaksi moottoripyöräilijää, joiden ajotapa oli provosoiva. Kuljettajat muun muassa ajoivat keulien poliisiauton ohi, Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta kerrotaan.

Kun poliisi pyrki pysäyttämään kuljettajat, lähtivät he ajamaan korkealla ajonopeudella uimahallin, päiväkodin sekä koulujen ohi. Moottoripyörien kulkunopeus oli merkittävän suuri varsinaisen ajotien lisäksi niin jalkakäytävällä, pyörätiellä kuin tiealueen ulkopuolella.

Tapahtuma-aika oli hieman kello yhden jälkeen iltapäivällä, mikä tarkoittaa, että lukuisat koululaiset olivat oli juuri lopettaneet koulun kyseiseltä päivältä. Koululaisten lisäksi jalkakäytävällä kulki nainen pienen lapsen kanssa. Pahimmassa tapauksesta tilanne olisikin voinut päättyä niin, että joku pienistä lapsista olisi jäänyt moottoripyörän yliajamaksi kohtalokkain seurauksin.

Tapahtumien jälkeen moottoripyöräilijät julkaisivat tilanteesta kuvaamansa videon sosiaalisessa mediassa, ja video levisi laajalti. Poliisi kirjasi videolla nähtyjen tapahtumien pohjalta rikosilmoituksen törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Miehet ovat esitutkinnan yhteydessä myöntäneet syyllisyytensä epäiltyihin tekoihin. Esitutkinta on vielä kesken. Poliisi on asettanut epäillyt nuoret ajokieltoon ja takavarikoinut heidän moottoripyöränsä sekä kameransa.

− Poliisi suhtautuu tapaukseen todella vakavasti. Vetoan vanhempiin, että he puhuisivat lastensa kanssa seurauksista, joita vastaavista tilanteista voi tulla. Ankarin rangaistus törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta on kaksi vuotta vankeutta, toteaa tutkintaa johtava rikoskomisario Mats Sjöholm.