IS: Teini pakeni poliisia 230 km/h – luuli saaneensa haasteen kilpa-ajoon

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa on käsitelty 17-vuotiaan ja poikkeusluvalla ajokortin saaneen nuoren törkeää liikenneturvallisuuden vaarantamista. Hän ajoi siviilimallista poliisiautoa karkuun maaliskuussa yli 10 kilometrin matkan. Nopeutta oli hurjimmillaan 230 km/h.

Hurjastelu alkoi Lahden moottoritiellä. Poliisiauto lähti nuoren kuljettaman Volkswagen Golfin perään ja mittasi ajoneuvon keskinopeudeksi yli 200 km/h. Nuori kuski kertoi jatkaneen kaahaamista, koska luuli taakseen ilmestyneen auton, eli poliisin haastaneen häntä kilpa-ajoon.

Kyseessä ei ole ensimmäinen uutisiin päätynyt poikkeusluvalla ajokortin saaneen nuoren liikennerikkomus. Ilta-Sanomien mukaan kaaharin pelastus oli nuori ikä, sillä hän olisi saattanut saada täysi-ikäisenä ehdotonta vankeusrangaistusta. Nyt nuori tuomittiin yhdeksän kuukauden ehdolliseen vankeuteen nuorena henkilönä tehdystä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.