Poliisi muistuttaa: ”Hiihtoladuilla ei saa ajaa moottorikelkalla”

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Talvikelit ovat saaneet ihmiset jo matkustelemaan pohjoisemmaksi parempien latujen ja lumiolosuhteiden vuoksi. Valitettavasti joillakin laduilla on huomattu kutsumattomia vieraita, kuten moottorikelkkailijoita.

Poliisi on saanut ilmoituksia toistuvasta moottorikelkkailusta hiihtoladuilla. Ladut menevät kuitenkin rikki moottorikelkkailijoiden jäljiltä, ja reitellä hiihtää runsaasti matkailijoita ja paikallisia.

– Latujen käyttö on tarkoitettu vain hiihtämiseen ja maanomistajien kanssa on siitä sovittu. Matkailuyrittäjät huoltavat reittejä ja ovat huolissaan latujen huonosta kunnosta ja menettävät asiakkaita ja tuloja luvattoman kelkkailun takia. Voit ilmoittaa havaintoja luvattomista kelkkailijoista poliisille, viranomaiset muistuttavat.