S-ryhmän liikkeissä maksukorttiongelma – vain S-pankin kortit toimivat

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

S-ryhmään kuuluvissa liikkeissä ja hotelleissa on ilmennyt maanantaiaamuna korttimaksamiseen liittyvä ongelma. Ongelman seurauksena vai S-pankin kortit toimivat niissä. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Ongelma ilmeni aamukahdeksasta alkaen asiakkaiden yrittäessä suorittaa maanantai-aamuna maksuja OP:n, Nordean ja Danske Bankin pankkikorteilla. S-ryhmän Mia Laakson mukaan vian taustalla on ongelma Visa- ja Mastercard -maksujen reitittämiseen käytetyn palveluntarjoajan verkkoyhteyksissä. S-pankin maksukorttien maksut välitetään toisella tavalla, joten niissä ongelmaa ei ilmene.

Palveluntarjoajan kerrotaan välittävän S-ryhmän lisäksi myös monien muiden yritysten maksuja. Korttimaksuissa saattaa siis ilmetä myös muualla. OP ja Nordea ovat kuitenkin tiedottaneet, ettei pankkien järjestelmien toiminnassa ole ollut ongelmia.