Marraskuun alku lauhaa ja sateista – Lapissa nautitaan jo talvesta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Lappiin matkustaneet syyslomalaiset ovat päässeet jo nauttimaan hiihdosta ja valkoisista lumimaisemista. Etelämmässä marraskuun ensimmäinen viikko jatkuu raikkaiden syyspäivien jälkeen synkkänä ja sateisena.

Alkuviikosta eteläisessä Suomessa saatetaan nähdä aurinko, mikä lämmittää jo valmiiksi lauhan ilman 10 asteen hujakoille. Forecan meteorologi Kristian Roine kuitenkin tietää, että loppuviikosta sää jatkuu epävakaisena ja lopulta lämpötilatkin alkavat laskea.

– Keskiviikkona Suomeen saapuu etelästä vesisateita. Sateet leviävät aluksi maan etelä- ja länsiosaan, illalla sekä torstaiyönä myös itään ja pohjoiseen. Torstaiaamua kohden Lapissa vesisateet muuttuvat osin lumisateiksi, hän kirjoittaa.