Alec Baldwinin kohtalokasta vahingonlaukausta epäillään sabotaasiksi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltalaisen Rust-elokuvan kuvauksissa tapahtui kohtalokas virhe, kun Hollywood-tähti Alec Baldwin ampui vahingossa 42-vuotiaan kuvaajan Halyna Hutchinsin kuoliaaksi. Aseessa piti olla paukkupatruuna. Nyt kuvauksissa asemestarina työskennellyt Hannah Gutierrez-Reed on tiedottanut näkökantansa asiasta asianajajansa välityksellä.

– Pelkäämme, että joku on yrittänyt sabotoida kuvauksia panemalla aidon luodin paukkupatruunoiden laatikkoon. Emme usko kenenkään yrittäneen murhaa, vaan saada aikaan tapaturman kuvauspaikalla, asianajaja Jason Bowles sanoi ABC-televisiokanavan Good Morning America -ohjelmassa.

Alec Baldwin oli ollut lähikuvassa aseen kanssa ja laukaissut sen kohti kameraa. Rekvisiittalaukaisun sijaan aseessa oli aito luoti. Myös elokuvan ohjaaja Joel Souza loukkaantui tapaturman yhteydessä. Gutierrez-Reed oli tarkastanut aseen ennen kohtauksen kuvaamista ja luullut aseessa olleen pelkästään paukkupatruunoita. Ne näyttävät oikeilta luodeilta.