Amnesty ja Muumit yhteistyöhön – myyntiin rajoitettu tuotemallisto

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International ja Muumit-hahmoista vastaava Moomin Characters ovat yhdistäneet voimansa. Tuloksena on syntynyt tuore muumiteemainen rajoitetun erän tuotemallisto. Muun muassa kangaskasseja, paitoja ja juomapulloja kattavan malliston kuvituksissa näkyvät erityisesti toivon symbolina toimivat kynttilät.

Kyseessä on tunnustus Amnesty Internationalin maailmankuululle logolle. Yhteistyön kautta juhlistetaan myös Amnestyn 60-vuotista taivalta ihmisoikeuksien puolustajana. Amnestyn Suomen osasto teki Muumit luoneen Tove Janssonin kanssa yhteistyötä jo 1980-luvulla. Tove ja hänen veljensä Lars piirsivät Amnestylle toivoa, oikeutta ja monimuotoisuutta edustavaa muumikuvitusta.

Janssonit tekivät yhteistyötä järjestöjen kanssa, joiden kanssa he jakoivat saman arvopohjan, ja Amnesty oli yksi niistä. Muumimalliston tuotteita myydään rajoitetun ajan Moomin Shop -verkkokaupassa. Siihen sisältyvät muun muassa Pure Waste -tekstiileistä tehtyjä paitoja sekä kangaskassseja, Coston pipo ja loppuvuoden aikana esimerkiksi SIGG-juomapulloja.