Mies käytti peiliä aseena Helsingissä – yritti lyödä sillä poliisia

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Helsingin poliisi tutkii tapausta, jossa noin 30-vuotiaan miehen epäillään yrittäneen lyödä poliisia peilinpalalla eri puolille kehoa. Epäilty murhan yritys tapahtui Kalliossa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä 31. lokakuuta.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun poliisipartio meni selvittämään häiriötehtävää Alppikadulle. Paikallaolijoiden mukaan epäilty päihtynyt mies oli häiriköinyt ja käyttäytynyt uhkaavasti useiden tuntien ajan. Poliisipartio keskusteli epäillyn kanssa, ja tilanne oli aluksi rauhallinen. Epäilty lupasi lähteä partion matkaan. Hän meni kertomansa mukaan pukeutumaan kulman taakse. Yhtäkkiä mies juoksi toista poliisia kohti kädessään terävä rikkoutuneen peilin palanen. Hän löi sillä poliisia useita kertoja.

Mies saatiin taltutettua etälamauttimella. Tilanteen yhteydessä mies myös vastusti poliisia esimerkiksi puremalla. Poliisimiehelle aiheutui tapahtumista vähäisiä vammoja. Epäilty otettiin kiinni tapahtumapaikalta ja pidätettiin myöhemmin. Helsingin käräjäoikeus vangitsi miehen todennäköisin syin murhan yrityksestä epäiltynä keskiviikkona 3. marraskuuta.