Huumekoira Sepe eläkkeelle – löysi urallaan valtavan määrän rahaa, huumeita ja aseita

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kaakkois-Suomen poliisi on julkaissut Facebookiin kuvan yhdeksänvuotiaasta Sepe-erikoishuumekoirasta. Mittavan uran viranomaisten palveluksessa tehnyt koira on nyt siirtynyt eläkkeelle. Koiran urotöistä kerrotaan lisää julkaisussa.

– Sepen ura poliisilla oli varsin loistokas. Raha-, huume- ja ase-etsintöjä toteutettiin niin Kaakon alueella kuin valtakunnallisesti. Viranomaisyhteistyötä tehtiin paljon esimerkiksi Puolustusvoimien kanssa. Urallaan Sepe löysi yhteensä rahaa noin 4 miljoonaa euroa, kymmeniä kiloja huumausaineita sekä lukemattoman määrän aseita. Sepe voitti vuonna 2018 Poliisin huumekoirien Suomen mestaruuden, poliisista kerrotaan.

-Sepe siirtyy eläkkeellä hyvässä kunnossa ja pääsee nauttimaan perhekoiran arjesta toivottavasti vielä monta hyvää vuotta. Ainakin energiaa vielä riittää touhuamiseen, vaikka muuten Sepe aika rauhallinen onkin, toteaa myös Sepen ohjaaja Sami-Jukka.