THL: Juhli pikkujouluja vain rokotettuna ja terveenä – koronapassia voi edellyttää kellonajasta riippumatta

Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pikkujoulukausi on jälleen alkamassa, ja siitä odotetaan tänä vuonna entistä vilkkaampaa. Nyt Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on muistuttanut noudattamaan koronaan liittyviä turvallisuusohjeita myös juhlahumun keskellä.

THL kehottaa juhlimaan vain terveenä. Koronaoireisten ei pidä osallistua pienenkään porukan juhlintaan edes rokotettuna. Terveiden ja rokotettujen juhlijoiden tulisi noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa, pitää koronavilkkua päällä ja käyttää kasvomaskia erityisesti julkisissa sisätiloissa joissa etäisyyksien pitäminen muihin on vaikeaa.

– Vielä ehdit hakemaan rokotuksen omaksi ja muden turvaksi. Vaikka rokotus ei täysin poista tartunnan saamisen ja levittämisen riskiä, se pienentää merkittävästi viruksen erittymistä ja siten myös leviämistä ihmisestä toiseen, THL tiedottaa.

Koronapassi on epidemian leviämisalueilla vaihtoehto ravintoloiden ja tapahtumien asiakasmäärää ja aukioloaikoja koskeville koronarjoituksille. THL suosittelee myös yksityisiä tapahtumajärjestäjiä käyttämään koronapassia. Koronapassin olisi tärkeää olla voimassa aina, ei vain tiettyihin kellonaikoihin.