Äitiyspakkaus muuttuu – jatkossa vain vastuullisia tuotteita

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Suomalainen Äitiyspakkaus on koko maailman mittakaavalla harvinainen etu. Kela on käynnistänyt vuoden 2023 äitiyspakkauksen tuotteiden tarjouskilpailun. Kilpailutuksessa painotetaan vastuullisuutta, pitkäikäisyyttä ja laatua.

– Äitiyspakkaus elää ajassa, eikä se ole ikinä valmis. Toivomme myös, että tuottajat tarjoavat meille uusia innovaatioita, joilla voidaan esimerkiksi pidentää yhden tuotteen käyttöaikaa, kertoo etuuspäällikkö Johanna Aholainen.

Tänä vuonna laatukriteereitä ovat materiaalin sekä laadun lisäksi tuotteen toiminnallisuus ja muunneltavuus, innovatiivisuus sekä luomumateriaali. Kaikilta tavarantoimittajilta pyydetään erilliset selvitykset, jos tuotteen valmistusmaa on sosiaalisen vastuullisuuden näkökulmasta luokiteltu riskimaaksi.

– Se, tuleeko pakkaukseen uusia innovatiivisia tuotteita, riippuu tietenkin siitä, ovatko tarjotut tuotteet laadukkaita ja täyttävätkö ne kaikki kriteerit, Aholainen sanoo.