Karanteenin aikana monet hittituotteet myytiin loppuun – nyt iski morkkis

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Vakuutusyhtiö Insurer Aviva on selvittänyt, mitä ihmiset ovat hankkineet koronaviruskaranteenin aikana ja ovatko he edelleen tyytyväisiä hankintoihinsa. Kymmenesosa on ilmaissut katuvansa korona-aikana tehtyjä ostoksia.

Vakuutusyhtiön mukaan katumusta aiheuttavien ostosten listalle pääsevät pelikonsolit, tee-se-itse-työkalut, kotikuntosalit, polkupyörät, vaatteet ja korut, musiikki-instrumentit, keittiökoneet, kuten leipäkoneet, puutarhakalusteet, pizzauunit ja kylpytynnyrit. Osa 4.000 kyselyyn vastanneestaa kertoo, että on jo myynyt korona-ajan aivopierun johdosta tapahtuneen hankinnan eteenpäin.

Uudet kotilaitteet ovat aiheuttaneet myös aiempaa enemmän onnettomuuksia. Esimerkiksi Britanniassa poreammeiden vakuutusvahinkoja on ilmoitettu viime vuoden aikana 188 prosenttia edellisvuotta enemmän. Lisäksi erilaiset grillit ja pizzauunit ovat aiheuttaneet tulipaloja, BBC raportoi.