Suomalainen ruoan lähettipalvelu Wolt myydään seitsemällä miljardilla

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalainen ruoan ja päivittäistavaroiden toimituspalvelu Wolt siirtyy yhdysvaltalaiseen omistukseen. Woltin ostaa DoorDash-yhtiö noin seitsemällä miljardilla dollarilla. Yrityskaupat ovat yhdet Suomen historian suurimmista.

DoorDash toimii Woltin tavoin, eli kuluttajat voivat yhtiön palveluiden kautta tilata älypuhelimella kotiovelleen ruokaa ja muita päivittäistavaroita. Wolt tulee kauppojen jälkeen jakamaan toimintaansa nykyisellä nimellä ja palveluilla, ja sen Helsingin päätoimistosta tulee koko DoorDashin kansainvälisen liiketoimminan keskus. Woltin toimitusjohtaja Miki Kuusi siirtyy kauppojen jälkeen DoorDash Internationalin johtoon.

Kaupat toteutuvat arvioiden mukaan vuoden 2022 alkupuolella. Nykyään 23 maassa toimiva Wolt perustettiin Helsingissä vuonna 2014. Doordash puolestaan perustettiin Kalifornian Palo Altossa vuonna 2013, ja se toimii Yhdysvaltojen lisäksi Kanadassa ja Australiassa.