Tampereen Valoviikkojen valoverhot riisuttiin jo pois – syynä maailmanlaajuinen komponenttipula

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailmanlaajuisen komponenttipulan vaikutukset näkyvät jo Tampereella parhaillaan vietettävissä Valoviikoissa. Hämeenkatua piti valaista yhteensä kymmeniä valoverhoja, mutta nyt niistä viimeisetkin on poistettu.

Hämeenkadulle oli tarkoitus asentaa 36 uudenlaista valoverhoa, joihin olisi ollut mahdollista ohjelmoida erilaisia kuvia ja animaatioita. Avajaisviikolla valoverhoja asennettiin kuitenkin lopulta vain 11 kappaletta. Nyt myös ne on poistettu viallisina.

Valoverhot on toimitettu valmistajalle korjattavaksi, mutta Tampereen kaupungin tiedotteen mukaan niitä ei todennäköisesti ehditä saamaan toimintakuntoisiksi Valoviikkojen aikana. Korvaavia osia valoverhoihin ei nimittäin saada nopealla aikataululla toimitushaasteita aiheuttavan komponenttipulan vuoksi. Valoviikot järjestetään Tampereella 56. kertaa 29. lokakuuta 2021 – 13. maaliskuuta 2022.