Playstation 5 -ongelmat jatkuvat – valmistetaan miljoona konsolia suunniteltua vähemmän

Digi Pelit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sonyn Playstation 5 -konsoli lanseerattiin viime vuonna, mutta sen markkinoille saapumista ovat varjostaneet saatavuusongelmat. Kaikki halukkaat eivät ole todennäköisesti saamassa omaa pelikonettaan vielä aivan lähiaikoina.

Sonyn tavoitteena oli vielä aikaisemmin valmistaa kuluvan tilivuoden aikana 16 miljoonaa Playstation 5 -konsolia. Määrää on kuitenkin Bloomberg-lehden mukaan jouduttu vähentämään miljoonalla kappaleella 15 miljoonaan.

Playstation 5 -konsolien valmistus- ja saatavuuspulan taustalla on maailmanlaajuinen komponenttipula. Sen uskotaan hidastavan laitteiden valmistusta vielä ainakin ensi vuoden aikana. Playstation 5 -konsoleita myytiin maailmanlaajuisesti lokakuun loppuun mennessä 13,4 miljoonaa kappaletta.