Hoida veroasiat nyt – OmaVerossa käyttökatko loppuviikosta

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Akuutit veroasiat on syytä hoitaa ennen torstain iltapäivää. OmaVero-palvelussa alkaa nimittäin 18. marraskuuta kello 15:30 koko loppuviikon kestävä käyttökatko. Linjoille palvelu palaa jälleen maanantaina 22. marraskuuta kello 12.

Käyttökatko johtuu OmaVeron järjestelmäpäivityksestä. OmaVeron tuoteomistaja Joonas Jarva kertoo tiedotteessa palvelun ilmeen raikastuvan ja modernisoituvan, ja jatkossa asiakas esimerkiksi näkee heti etusivulla kokonaiskuvan omasta tilanteestaan.

Uudistus on tervetullut useille käyttäjille, sillä jatkossa OmaVero toimii paremmin myös mobiililaitteille. Palvelun luvataan tarjoavan myös entistä nopeammat ja helpommat työkalut verokortin tekemiseksi. Jarvan mukaan lyhyelle verokorttihakemukselle täytetään vain yleisimmät tulot ja vähennykset, mikä nopeuttaa säännöllistä palkkatuloa saavien asiakkaiden verokortin hakemista.

Käyttökatkon aikana OmaVeroon ei voi kirjautua, eikä sen kautta voi hoitaa mitään veroasioita. Perjantaina 19. marraskuuta myös Verohallinnon chat on kiinni, ja puhelinpalvelut sekä toimistot palvelevat rajoitetusti. Asiakaspalvelusta on madollista saada yleisneuvontaa ja toimistoihin otetaan vastaan asiakirjoja, mutta varsinaisia veroasioita ei voida hoitaa.