Mielensäpahoittajat iskivät: Koulu perui Grease-musikaalinsa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Australian Perthissä muutama Presbyterian Ladie Collegen oppilasta on valittanut koulussa meneillään olleesta Grease-musikaalin sisällöstä. He ovat kokeneet, että 50-luvulle sijoittuva musikaali ei sovi esitettäväksi 2020-luvun Australiaan.

Sisältöä kuvailtiin loukkaavaksi, seksistiseksi ja antifeministiseksi. Koulu hyllytti musikaalin. Musikaalia toteutettiin yhteistyössä poikien Scotch Collegen kanssa. Oppilaitosten rehtorit ovat pahoitelleet musikaalivalintaa ja haluavat arvostaa muutaman tytön ehdotusta vaihtaa esitys paremmin nykyaikaan sopivaksi teokseksi.

Kaikki eivät ole tyytyväisiä tai samaa mieltä mielensäpahottaneiden opiskelijoiden kanssa, PerthNow uutisoi. Vanhemmat ovat ehdottaneet koulun henkilökunnalle, että esitys sovitettaisiin nykyaikaan. Tämä ei kuitenkaan onnistunut. Musikaalissa kerrotaan, kuinka Yhdysvalloissa asuva Danny rakastuu kesän aikana australialaiseen vaihto-oppilaaseen, Sandyyn. Danny on jengiläinen ja Sandy on yläluokan piireistä.