Muista lähettää joulukortit ja paketit ajoissa – kotimaan paketit postiin viimeistään 21. päivä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Joulukorttien ja -pakettien lähettäminen kannattaa hoitaa ajoissa, muistuttaa Posti. Erityisesti Eurooppaan lähetettävien postitusten suhteen kannattaa pitää jo kiirettä. Postia lähettäessä kannattaa myös tarkistaa, että osoite on kirjoitettu varmasti oikein.

Kotimaan pakettien viimeinen lähetyspäivä on tiistaina 21.12. Valmiiksi Postin sivuilla, OmaPostissa tai toimipisteissä maksetut paketit voi lähettää matkaan mistä tahansa Postin automaatista. Suoraan vastaanottajan postiluukkuun tai -laatikkoon jaettavat pienet kotimaan XXS-paketit tulee lähettää viimeistään 17. joulukuuta.

Joulutervehdyksen ikimerkillä varustetut tervehdykset ehtivät jouluksi perille, jos ne postitetaan viimeistään tiistaina 14. joulukuuta. Kotimaan ikimerkillä varustetut joulukortit puolestaan jaetaan jouluksi vastaanottajille, jos ne postitetaan viimeistään sunnuntaina 19.12. Plus-merkillä varustetut joulukortit tulisi postittaa viimeistään tiistaina 21. päivä.

Joulukorttien viimeinen postituspäivä on Tanskaan 7.12, muihin Pohjoismaihin 14.12, Baltiaan 16.12 ja muualle Eurooppaan 8.12. Pohjoismaihin lähetettävät paketit on hyvä postittaa viimeistään 14. päivä. Baltiaan lähetettävät paketit tulisi postittaa viimeistään 16.12 ja muihin Euroopan maihin 8.12.